Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια. Πως η γκάφα της κυβέρνησης με την επίταξη στα νησιά αποκάλυψε στους Τούρκους ευαίσθητες πληροφορίες για την άμυνα των νησιών μας.

Χώρο μεγάλης σημασίας για την στρατιωτική άμυνα του νησιού, με υπόγειες εγκαταστάσεις, επίταξε η κυβέρνηση για τη δημιουργία του κλειστού κέντρου κράτησης για τους πρόσφυγες στην Λέσβο, με τα προσχήματα και την σοβαρότητα του κράτους να σώζει η Κοινότητα του Μανταμάδου,
η οποία έσπευσε να προλάβει την γκάφα ολκής με επιστολή και τεκμήρια προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.
Στην επιστολή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας περιλαμβάνει δε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το κλειστό κέντρο πρόκειται να γίνει σε χώρο, στον οποίο υπάρχει υπόγειο διοικητήριο του στρατού εν καιρώ πολέμου. «Φαίνονται οι θέσεις που καταλαμβάνουν τα άρματα, καθώς επίσης και ο χώρος στον οποίο ο εχθρός μπορεί να κάνει απόβαση ρίχνοντας αλεξιπτωτιστές και να προσγειώσει άνετα ελικόπτερα. Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και με βάση τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασής της» καταλήγει η επιστολή της Κοινότητας Μανταμάδου.