Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Βόμβες μεγατόνων από τον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού προς την κυβέρνηση για τα έργα αποκατάστασης στη Βόρεια Εύβοια


Δεν τα χωρά ανθρώπου νους όσα κατήγγειλε ο «γαλάζιος» δήμαρχος της Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς κατά την 4η συνάντηση της επιτροπής Μπένου στη Βόρεια Εύβοια λέγοντας ότι για 10 μήνες έχουν δοθεί χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων για τα αντιπλημμυρικά χωρίς να έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μπετόν, ενώ δεν έχει μπει στο ταμείο του δήμου ούτε ένα ευρώ. 

 Απο το ieidiseis.gr 

 Ο κ. Κοντζιάς, η ομιλία του οποίου πρέπει να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα για τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος σχολίασε τον αντιθεσμικό ρόλο της επιτροπής Μπένου που διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπένος «μια χαρά κάνει τη δουλειά του», αλλά ο τόπος εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, καθώς έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και, ενώ, εδώ και πέντε μήνες έχει τελειώσει η μελέτη του Δήμου για τα αντιπλημμυρικά της Ιστιαίας δεν έχουν προχωρήσει τη χρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή και ο δρόμος από τη Χαλκίδα για την Ιστιαία, όπως καταγγέλλει αν γίνει θα γίνει μισός, γιατί δεν υπάρχει χρηματοδότηση. 

 Ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς υπογράμμισε επίσης σε δραματικό τόνο ότι η Βόρεια Εύβοια εκπέμπει SOS, τα λεφτά για την αντιπυρική προστασία είναι λιγότερα από πέρσι και για τις βροχές του χρόνου ίσως να μην είναι ο Θεός μαζί τους. Όπως, αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά το τέλος της ομιλίας του Δημάρχου κ. Κοντζιά, οι παριστάμενοι Υφυπουργοί, ο κ. Τριαντόπουλος και ο κ. Αμυράς, αλλά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπένος έμειναν χωρίς ανάσα ακούγοντας τις καταγγελίες από τον «δικό» τους Δήμαρχο. 

Αντί για απαντήσεις απείλησαν τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Ύστερα από γενικευμένη λογομαχία με τους παρευρισκομένους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, οι Υφυπουργοί απευθύνθηκαν προς τον Δήμαρχο, Γιάννη Κοντζιά λέγοντάς του ότι τελείωσε, απειλώντας τον με διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία, και, το πιο τραγικό είναι ότι απείλησαν ακόμα και με διακοπή χρηματοδότησης, επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτός ο τόπος» τους απάντησε «δεν μπορεί να ονειρευτεί. Κάναμε παραπάνω από αυτά που μπορούσαμε, αλλά απουσιάζει το κράτος. Οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας δεν μπορούν να ονειρευτούν. Επιτέλους να ακουστεί η αλήθεια των 10 μηνών» και επανέλαβε ότι «ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στο δήμο. Αυτή είναι η αλήθεια δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό σκυρόδεμα για να θωρακιστιούμε».

 

Μάλιστα κατέληξε λέγοντας: «Κρούω κώδωνα κινδύνου. SOS προς τα ανώτατα κλιμάκια της χώρας. SOS προς την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας. Για αυτόν τον τόπο δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ. Ας με διαψεύσει όποιος θέλει». Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς, που ήταν αντιπεριφεριάρχης στη θητεία του Κ. Μπακογιάννη και πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, δεν εξαπολύει «καρφιά» προς την κυβέρνηση για πρώτη φορά. Στην μεγάλη καταστροφή της Εύβοιας κατήγγειλε την επιχειρησιακή ολιγωρία της ως προς την αντιμετώπιση της φωτιάς καταγγέλλοντας: «Το μόνο που γνωρίζουν είναι να στέλνουν γελοία μηνύματα στο κινητό με συστάσεις για εκκένωση. Είναι ντροπή για την ελληνική πολιτεία αυτό που συμβαίνει. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά του».